We hebben dit jaar weer een fors aantal Bomencertificaten kunnen uitreiken aan onze klanten. Die zijn goed ontvangen, en sommigen hebben mooie ereplaatsen gekregen aan de muur. Eén van de bedrijven waar het certificaat mooi gebruikt wordt, is Greenchoice, de groene energieleverancier. Goede reden voor ons om contact te zoeken, en eens te vragen hoe het gaat met hun groene bekers.

We spraken met Theo Prooij, huismeester van de Rotterdamse vestiging van Greenchoice. Greenchoice is al jaren een bekende speler in de energiewereld, met duurzaamheid als belangrijkste speerpunt. Ze compenseren bijvoorbeeld de CO2-uitstoot van het geleverde gas door bomen te planten in onder andere Indonesië, Tanzania en Peru. Ook bij het werven van nieuw personeel is een groene insteek een punt van gesprek.

Theo vertelt dat onze koffiebekers een hele logische keuze waren als ondersteuning van hun duurzaamheidsbeleid. In 2019 zijn ze overgestapt op ons concept. Ze hebben bekers ingeslagen en flink wat ruchtbaarheid gegeven aan de introductie, onder andere met flyers door het pand. Sindsdien prijkt op de koffieautomaten het verzoek de bekers opnieuw te gebruiken. Ook worden de bekers in de speciale bekerbakken gescheiden ingezameld voor recycling door Renewi.

Ze gaan niet zo snel door de voorraad bekers heen als verwacht. Logisch, omdat de medewerkers nu vooral thuis werken. Ook verwatert de boodschap wel een beetje mettertijd, onder andere door verloop in personeel. Maar nu staat het bomencertificaat op de koffieautomaten staat. Zien dat er écht een verschil gemaakt wordt is een goede nieuwe motivatie.

Namens Greenchoice hebben we 9 nieuwe bomen mogen planten, op Sumatra en in Tanzania, waarmee 9 ton CO2 gecompenseerd wordt. Misschien iets minder dan we allemaal hadden verwacht aan het begin van 2020, maar elke boom is er één. Bij Greenchoice sparen ze gewoon verder voor de rest van een bos.

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij je duurzaamheidsbeleid? Neem contact met ons op!