Nu we bijna allemaal gevaccineerd zijn, of binnenkort terecht kunnen voor een inenting, kunnen we weer over onze vakanties gaan nadenken🎉 Wij zijn natuurlijk veel bezig met onze geliefde regenwouden en orang-oetans, en zouden die graag opzoeken. Maar ook dichterbij huis kun je volop van je welverdiende vakantie genieten. We geven je graag wat tips!

Sumatra

Bij Sumatra-Ecotravel.com vind je verschillende prachtige reizen. Wat denk je bijvoorbeeld van een tocht door de jungle rond Bukit Lawang waar onze dierbare orang-oetans wonen én olifanten ontmoeten? Raften? Een prachtige vleermuizengrot bezoeken? Op de mountainbike kleine dorpjes verkennen? Het kan allemaal! Proef talloze heerlijke lokale gerechten, zoals Pempek. Pempek is een verzamelnaam voor verschillende soorten viskoekjes, die gekookt, gegrild of gebakken worden en geserveerd met een pittige zoet-zure saus. Of voer de zoetekauwen onder ons: Engkak Medok zijn een soort cakejes van rijstmeel, eieren en gecondenseerde melk, met een heerlijke kokossmaak, of Srikaya, gestoomde rijstpuddinkjes. Verblijf in prachtige en comfortabele Ecotravel cottages of één van de partnerhotels. En de bonustip: boek een paar dagen extra in Pulau Weh, een prachtig gebied om te duiken. Op de website van de Indonesische ministerie van Tourisme vind je zowel algemene nuttige informatie als actuele informatie rondom Covid-19. Ook kun je er makkelijk online een visum aanvragen. Het ministerie hoopt hiermee reizigers aan te moedigen de schitterende eilanden weer te komen bezoeken, zodat de economie weer kan aantrekken na de grote klap die de Coronapandemie het land heeft toegebracht.

Tanzania

Het Zuid-Oosten van Tanzania is een prachtige bestemming met veel verschillende mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld het Mafia Island Marine Park, een natuurreservaat op, je raadt het al, een klein eiland aan de kust van Tanzania. Je kunt er snorkelen en duiken. Neem vooral een waterbestendige camera mee, met meer dan 400 vissoorten, koraalrif, schildpadden en walvishaaien zul je ogen tekort komen. Overnacht in een lodge, B&B, camping of hotel, voor elke voorkeur is een fijne accommodatie.
Of bezoek Chumbe Island Coral Park, ook een natuurreservaat op een eilandje voor de kust van het grotere eiland Zanzibar. Het is al 25 jaar een financieel zelfvoorzienend, beschermd marien gebied. Er zijn een aantal bungalows die specifiek ontworpen en gebouwd zijn met minimale impact op de natuur. Ontmoet tijdens het snorkelen dolfijnen, schildpadden, of zelfs gigantische kokosnootkrabben. Wandel door het beschermde bos met meer dan 80 vogelsoorten en ga op zoek naar de zeldzame mini-antilopes Ader’s Duiker.
Wil je ook graag meer van het vaste land zien? Responsible Travel biedt een schitterende reis aan, met een bezoek aan verschillende nationale parken waaronder het Serengeti National Park en een bezoek aan het prachtige Ngorongoro crater-gebied met zijn grote dierenpopulatie van zebra’s, gnoes, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden. Daarna vervolgt de reis richting Zanzibar waar je no een paar dagen van het prachtige strand en de zee kunt genieten.
Of boek een reis op maat bij Explore Tanzania voor een unieke en onvergetelijke kennismaking met Tanzania. Overigens geven zij ook heel duidelijke uitleg over hoe in Tanzania met Corona omgegaan wordt, dus zeker nuttig om even door te nemen. Meer nuttige informatie vind je natuurlijk ook op de site van het Tanzania Tourism Board, en ook voor Tanzania kun je online je visum aanvragen.

Nederland

Blijf je liever nog een jaartje in Nederland? Ook in ons prachtige kikkerland zijn genoeg interessante bestemmingen te vinden. Natuurlijk weet je over onze verschillende boeiende steden. Maar wanneer ben je voor het laatst door één van onze eigen natuurparken gefietst of gewandeld? Ook de boswachters van Staatsbosbeheer wijzen je graag de weg naar de mooiste planten en dieren. Duurzame accommodaties hebben we ook steeds meer. Boek bijvoorbeeld een duurzame tiny-house midden in de natuur of overnacht in een prachtige natuurlijke omgeving in een luxe kartonnen vakantiehuisje. …Karton?! Ja dus! Gerecycled en toch heerlijk comfortabel. Of wat denk je van een handgebouwde houten cabin, die alleen wordt verwarmd door omgevallen bomen? Hij staat in een stiltegebied met zeldzame vogels, hazen en herten, vlakbij historisch Lochem, Zutphen en Deventer.
Wil je wat meer luxe? Ook dat kan. NH-Hotels heeft een aantal eco-vriendelijke hotels in Nederland én de rest van Europa. En de groep Conscioushotels heeft vier eco-design hotels in Amsterdam, als je zin hebt om onze mooie hoofdstad eens te verkennen.
Pro-tips: Laat de auto eens staan en kom met de trein! Neem een herbruikbare waterfles mee, en eet een keertje extra vegetarisch.

Dus, laat het boeken maar beginnen, en geniet van je zomer!