Conservation International Suriname luidt de noodklok: er MOET meer aandacht komen voor de bescherming van Wildlife in Suriname. In Suriname wordt al jarenlang legaal en illegaal gehandeld in wilde dieren. Het gaat met name om jaguars en jaguardelen die naar China worden geëxporteerd als grondstof voor traditionele medicijnen. Het is Conservation International gelukt een opname te maken van hoe dergelijke praktijken in hun werk gaan.

Suriname heeft een uiteenlopend landschap. Rivieren en mangroven, bergen, savannes en uitgestrekte kusten maken het tot een land met geweldige biodiversiteit. Helaas nemen mensen niet altijd genoegen met kijken naar prachtige lederschildpadden, pijlgifkikkers, rivierdolfijnen of witgezichtsaki’s. Hoewel al in 1954 jagen op beschermde dieren verboden is, gebeurt het nog veel te vaak. En de dierenrijkheid staat niet alleen onder druk van stropers maar ook diverse andere invloeden.

Conservation International Suriname start daarom een campagne “Go Wild for Wildlife”. Hierin vormt de verboden handel in jaguars 1 van de 7 pijlers. Natuurlijk weten we al dat stropen slecht is, maar het filmpje geeft onze harten hier op kantoor gebroken. We hopen dus van harte dat dit effect heeft en dat er zo snel mogelijk een einde komt aan dit soort praktijken.