We horen allemaal hoe de huidige Coronamaatregelen, hoewel erg ingrijpend, eigenlijk best goed voor de natuur zijn. Dat we daarvoor weer meer wegwerpverpakkingen en -artikelen gebruiken is jammer, en zouden we weer over moeten nadenken. Maar de lucht is overal veel schoner. Onze gezondheid en de natuur om ons heen varen er wel bij. Hoe kunnen we dan voorkomen dat we straks weer terugvallen in onze oude vertrouwde gewoonten? Hoe houden we deze positieve impact vast?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Misschien heb je nu wel meer tijd om je processen te heroverwegen. Als je producten lokaal kunt aanschaffen scheelt dat transport bijvoorbeeld, en is beter voor andere lokale bedrijven. Of onderzoek schonere productieprocessen.

Er gaan ook stemmen op voor een koolstoftaks, een belasting op het uitstoten van CO2. Extra inkomsten voor de overheid, die daarmee bijvoorbeeld het zorgsysteem kan verbeteren. Daarmee leg je wel meer financiële druk op bedrijven, die het momenteel vaak al zwaar hebben.

Een andere mogelijkheid om je CO2-uitstoot te compenseren is door ons spaarprogramma. We zijn een programma aan het ontwikkelen, waar je je klanten spaarpunten geeft, die ze kunnen inruilen voor bomen in Tanzania of op Sumatra. Het wordt een speels en informatief programma, waarmee iedereen zich meer betrokken voelt bij de projecten. Daarmee creëren we bewustwording over het klimaatprobleem en maken we samen een verschil. Binnenkort volgt meer nieuws over ons spaarprogramma!