Steeds meer bedrijven gaan voortaan CO2 labels op hun verpakking plaatsen. Unilever bijvoorbeeld gaat op zijn vele producten vermelden hoeveel CO2 er is vrijgekomen bij de productie en het transport van dat product. Ook electronicabedrijf Logitech gaat voortaan op de verpakkingen van zijn muizen, speakers en headsets een CO2-voetprint vermelden. Het idee achter deze vermelding is dat consumenten bewuster kunnen kiezen tussen producten.
Zou dat echt zo werken? Twee flessen wasmiddel even schoon wassen en nauwelijks duurder zijn, is de duurzamere keuze makkelijk gemaakt. Bij voeding, waar je niet alleen te maken hebt met prijs maar ook smaak en voedingswaarden moet een CO2-label nog veel harder strijden om de voorkeur van de klant. Zou de CO2 voor de marketingcampagne om de aandacht van de consument op het label te vestigen ook meegenomen zijn in de berekening?
We zijn heel benieuwd naar alle ontwikkelingen en volgen die natuurlijk op de voet. Het zijn mooie initiatieven. We zijn natuurlijk blij met alle stappen die overal gezet worden naar een betere wereld. We hopen van harte dat niet alleen consumenten maar ook alle bedrijven hun rol opnemen. Duurzaamheid moet geen aandachtspunt zijn, het moet een standaard ijkpunt worden bij iedere afweging en elke keuze. 2030 komt steeds sneller dichterbij geslopen! Als we jouw bedrijf kunnen helpen of raad geven of bij het behalen van duurzame doelstellingen staan we voor je klaar!