Overheden concentreren hun aandacht op vermindering van fossiele brandstoffen door technologie en beleid. En natuurlijk zijn deze maatregelen van belang voor het reduceren van CO2 uitstoot. Maar de beste maatregel tegen klimaatverandering is geen technologie. Het blijkt de natuur zelf. Eén boom slaat in een jaar tijd 22 kilo CO2 op. Door natuurlijke oplossingen kunnen we 37 procent van onze klimaatdoelstellingen bereiken! Toch gaat maar 2,5% van de financiering naar natuurlijke oplossingen.

Zoals bekend zijn we afhankelijk van regenwouden voor schone lucht, schoon water, zuurstof en medicijnen. Maar ook zijn 1,6 miljard mensen afhankelijk van de bossen voor hun levensonderhoud. Er komt steeds meer aandacht voor herbebossing. We kunnen mensen leren leven van de bossen, zonder die bossen aan te tasten of te hakken. Door boshutten te exploiteren als reisbestemming bijvoorbeeld, zodat de bevolking ook inkomsten genereert. Overheden en bedrijven beloven de ontbossing tegen te gaan, maar intussen blijven bossen verdwijnen. We hebben nog steeds te maken met grootschalige ontbossing. Regenwouden worden gekapt om plaats te maken voor landbouwgrond. En dat is zo jammer, al die oude bomen plant je niet zomaar terug.

Het is nu tijd om te investeren in de bescherming van onze regenwouden. Tijd, geld en aandacht. Bekijk hier ook hoe je zelf kunt bijdragen.