Dinsdag 1 september is het Duurzame Dinsdag. Een mooi moment voor iedereen om eens stil te staan bij onze carbon footprint. Welke impact hebben wij op onze wereld!? Bij Beautiful Cups zijn we ons hier natuurlijk terdege van bewust. Bij alles wat we doen vragen we ons af of het niet beter, schoner, socialer, duurzamer of groener kan. We werken bewust met milieuverantwoorde materialen. Ook zijn we recent aangesloten bij een heel mooi sociaal project met Beautiful People, waarover later meer nieuws volgt;)

Dit geldt ook ons zusterbedrijf Beautiful Coffee. We vervoerden al zoveel mogelijk bestellingen zelf, met een elektrische bus. Binnenkort verandert dat: we hebben de handen ineengeslagen met CWR. CWR richt zich op het koppelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, trainingen en middelen om hen een toch een kans op werk te geven. Door gebruik te maken van onze elektrische bus en fietsen kunnen onze bestellingen in de omgeving van Rotterdam milieuverantwoord bezorgd worden. Én krijgt iemand met weinig vooruitzicht op een goede baan werk en training. Dit sluit perfect aan bij wat Beautiful People vroeger al deed, mensen aan een leer-werktraject en zelfs banen helpen. We kijken erg uit naar deze nieuwe samenwerking!

Verder werken we aan een innovatief spaarprogramma. Je kunt door een paar simpele vragen te beantwoorden bekijken hoeveel CO2 je op jaarbasis uitstoot. Bij de aankoop van de producten van Beautiful Coffee spaar je als klant punten, die je inwisselt voor bomen die geplant worden in het regenwoud van Sumatra of Tanzania. Zo wordt het ineens heel makkelijk én leuk om je CO2-uitstoot te compenseren. Ook onze producten komen in de webshop terecht en natuurlijk sluiten wij ons aan bij het spaarprogramma. Ook hierover volgt binnenkort meer nieuws.

En daarnaast zijn er natuurlijk meer grote en kleine dingen die je kunt doen om CO2 te besparen. Alle beetjes helpen natuurlijk. Doe je mee? Hoe gaaf zou het zijn als we volgend jaar, weer op Duurzame Dinsdag, eens terugkijken op het huidige jaar. Welke stappen we allemaal hebben gezet en wat voor verschil we met elkaar gemaakt hebben? Laten we bij deze vast afspreken voor volgend jaar: onze Duurzame Dinsdag date. We horen graag ieders vordering, want alleen samen kunnen we een verschil maken.

Heb je zelf ideeën? Misschien kunnen we je zelfs ergens bij helpen? Meld het hieronder of mail naar info@beautifulcups.nl. Goede ideeën zetten we graag in de spotlights, en als we kunnen meedenken of helpen doen we dat graag!