Iwin Bahak woont vlak naast het Leuser National Park en werkt al jaren op het land. Het is een zwaar en veeleisend leven, en hij heeft al jaren moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Armoede is helaas heel normaal en de Coronapandemie maakt hun samenleving nog kwetsbaarder. Hongerige orang-oetans kwamen naar zijn plantage en aten zijn fruit op. Daar ging zijn oogst…

Hij wist niet hoe zijn familie deze klap zou kunnen overleven. Veel mensen die in hongersnood komen, zien geen andere uitweg dan de bossen plunderen voor landbouwgrond, houtkap en stropen. Iwin heeft gekozen om dat niet te doen.

Samen met SOS heeft Iwin zijn inkomsten kunnen vergroten en variëren, door verschillende conservatie-activiteiten zoals het kweken van zaailingen en uitplanten van de bomen. Het leven als landbouwer is nog steeds zwaar. Maar de extra inkomsten geven zijn familie meer zekerheid, zodat ze vredig kunnen samenleven met de wilde orang-oetans.

Zoals Rio Ardi, restoration manager bij OIC zegt: “We bieden de gemeenschappen niet alleen een inkomen; ze begrijpen ook het belang van herstel en zijn betrokken bij de bescherming van het bos. Dat groeit in de loop van de tijd uit tot liefde voor het gebied dat ze hebben helpen herstellen.”

Dit is waar we het allemaal voor doen. Niet vervallen in oude destructieve oplossingen, maar kijken hoe dingen anders kunnen. We zijn superblij dat met de hulp van al onze klanten, SOS en OIC Iwin hebben kunnen helpen! Wil jij ook weten hoe je meer kunt doen? Neem contact met ons op.