Beautiful Cups op cursus bij Gilbert de Raad van Renewi –

Beautiful Cups werkt inmiddels alweer drie jaar samen met Renewi voor het recyclen van onze koffiebekers. Steeds meer bedrijven maken gebruik van de Beautiful Cups en de diensten van Renewi waardoor zij bijdragen aan de wens voor een circulaire economie van het kabinet. Van een kartonnen drinkbeker naar toiletpapier en handdoekjes want afval bestaat niet! Gilbert de Raad van Renewi heeft ons meer geleerd over het verwerken van afval naar nieuwe producten.

Eén van de grotere klanten is Unilever die met ons concept de drie stappen richting circulair ondernemen maakt, in ieder geval met hun koffiebekers.

1.       Door Beautiful Cups af te nemen, besparen zij 30% op hun kosten voor bekers.
2.       Wekelijks halen we elke week de gebruikte bekers op met onze elektrische bus, om ze vervolgens door de vrachtwagen van Renewi weer bij ons te laten ophalen. Op deze manier realiseren we ook minder zwaar transport in de stad Rotterdam.
3.       De bekers komen weer terug via Wepa als toiletartikelen.

Ook kleinere kantoren vragen steeds vaker om onze cups en diensten. Vanaf 150.000 stuks kunnen we al een gepersonaliseerde Beautiful Cup aanbieden inclusief aansprekende communicatie. Met een bijdrage aan Rainforest Projects voor 20 nieuwe bomen, die 20 ton CO2 compenseren. En juist die goede communicatie zorgt voor meer bewustwording onder de medewerkers en dus voor een grotere besparing en impact op de natuur.

De samenwerking tussen Renewi en Beautiful Cups gaat inmiddels zelfs de grens over. Ook in België maakt men inmiddels gebruik van onze bekers, in samenwerking met Renewi België. Het gezamenlijk optrekken in de markt gaat zijn vruchten afwerken. Onze gezamenlijke boodschap helpt bedrijven in hun duurzaamheidsbeleid en dat is uiteindelijk ons streven. De nieuwe klanten zorgen tevens voor vele nieuwe bomen in de regenwouden van Sumatra en Tanzania. We hopen via Rainforest Projects dit jaar 2 hectare nieuw bos aan te planten, met een CO2 compensatie van tweeduizend ton.