Beautiful Cups en StukjeNatuur zorgen samen voor meer bomen in Nederland

Met ingang van 5 februari 2021 zijn natuurstichting StukjeNatuur en de duurzame koffiebekerleverancier Beautiful Cups een samenwerking aangegaan voor het planten van bomen in Nederland. Beautiful Cups doneert een bedrag voor elke 5.000 bekers die haar klanten hebben afgenomen. Voor dit bedrag wordt een boom geplant in één van de gebieden die StukjeNatuur beheert.

Beautiful Cups werkt al op deze manier in Tanzania en op Sumatra. Daar zorgen stichtingen SOS en MCDI dat de bomen geplant worden. Nu passen ze hetzelfde concept toe in Nederlandse bossen met StukjeNatuur. Het gezamenlijke doel is om jaarlijks duizenden bomen te planten in Nederland.

Robert Wolff (Beautiful Cups): “Klanten zijn heel enthousiast over ons duurzame koffieconcept. De vraag ontstond daarbij of de boomaanplant ook in Nederland zou kunnen gebeuren. We zijn partner van FSC; zij hebben ons ook geholpen met ons project in Tanzania. Ook nu hebben ze ons geholpen om een geschikte partner te vinden. Het is een mooie aanvulling op wat we doen en waar we voor staan.

Voor StukjeNatuur is het een mooi voorbeeld van hoe ze met bedrijven willen samenwerken. William Oppo (StukjeNatuur): “We merken dat veel bedrijven hun leef- en werkomgeving mooier willen maken, liefst gekoppeld aan hun activiteiten. Deze samenwerking laat zien hoe simpel dat kan: koffie drinken koppelen aan boomplant. Maar het zou net zo goed papiergebruik of CO2-uitstoot bijvoorbeeld kunnen zijn. En nog mooier is het als de bomen op fietsafstand van kantoor worden geplant. Concreter kan bijna niet.”

Robert kwam in contact met StukjeNatuur via FSC Nederland. Zo kon deze nieuwe samenwerking snel gesloten worden. FSC Nederland werkt dagelijks aan het vergroten van het aandeel FSC-hout en -papier op de Nederlandse markt. Door bedrijven te koppelen aan bossen via StukjeNatuur draagt FSC Nederland bij aan het bosherstel en behoud in Nederland.

StukjeNatuur is een samenwerking aangegaan met FSC® Nederland en de Unie van Bosgroepen, met als doel het planten van 3 miljoen bomen in 5 jaar. Door de samenwerking komen tientallen gebieden door heel Nederland in aanmerking voor aanplant. Dat is hard nodig omdat veel bestaande bossen niet meer overleven in ons nieuwe klimaat. StukjeNatuur biedt bedrijven oplossingen op maat om bomen te planten voor klanten en werknemers. Meer informatie is te vinden op de website: www.StukjeNatuur.nl.

Het FSC-keurmerk is 25 jaar geleden opgericht om bossen wereldwijd te beschermen. Het resultaat: meer dan 210 miljoen hectare bos, een oppervlakte vergelijkbaar met vijftig keer Nederland, is gecertificeerd. De impact is enorm, omdat FSC zich richt op natuurbescherming, maar ook op sociale en economische meerwaarde. FSC-bosbeheer geeft toekomst aan mensen en dieren die afhankelijk zijn van het bos, en is ook een belangrijk instrument tegen klimaatverandering. Bovendien kies je met FSC-hout voor het meest milieuvriendelijke bouwmateriaal.