Keramieken bekers en glaswerk op kantoor zijn niet milieuvriendelijkFSC adviseert: gebruik zoveel mogelijk duurzaam hout!

Het mooie van een boom is dat deze groeit zonder dat we er echt wat aan hoeven te doen. Tijdens zijn groeiperiode neemt zo’n boom CO2 op. Daarom helpt het planten van bomen om het CO2-gehalte in de atmosfeer terug te brengen, en heeft dus een positieve bijdrage aan het klimaat.

De productie van keramiek en glas voor mokken is zeer vervuilend. Het komt vaak uit China, transport vervuilt het milieu en het materiaal draagt niets bij aan het klimaat. Onze Beautiful Cups worden gemaakt van karton van FSC-gecertificeerde speciale productiebossen, en natuurlijk gerecycled. Dus er wordt niet gekapt in het regenwoud. Uit de opbrengsten investeren wij met Rainforest Projects in Tanzania, waar men ook met FSC aan duurzaam bosbeheer werkt. Het is 100% duurzaam. Het project heeft een grote bijdrage aan het klimaat en is daarnaast een belangrijke bron van inkomsten voor de gemeenschap.

Keramieken mokken en glaswerk moeten afgewassen worden, waarbij veel water en zeep nodig is, en doorgaans elektriciteit die veelal van gas- of kolencentrales komt. Tevens is het duur omdat personeel moet afwassen of de vaatwasser dagelijks moet in- en uitruimen, wat ook nog fysiek belastend kan zijn. Geef om uw personeel én het behoud van onze natuur, kies voor Beautiful Cups!