De huidige Coronacrisis is vreselijk. Er zijn veel doden en zieken, en bedrijven die het niet redden. Het is echt verschrikkelijk om dat te zien. Mensen die er een slaatje uit proberen te slaan. Door essentiële producten te hamsteren en tegen woekerprijzen te verkopen of medische hulpmiddelen en niet werkende medicatie aan te bieden…. En er gebeuren hele mooie dingen. We hebben allemaal de voorbeelden gezien van mensen die anderen helpen en hoe de zorg ‘ineens’ weer gewaardeerd wordt.

Het is een rare tijd. Maar ook een tijd die kan leiden tot inzichten, in onszelf en ons gedrag tegenover elkaar en onze planeet. De Coronacrisis is er nú en iedereen spant zich nu in om elkaar gezond te houden. De klimaatverandering is net zo’n crisis, alleen is de impact daarvan niet zo direct zichtbaar.

Laten we de inzichten die we opdoen in de Coronacrisis, de saamhorigheid en het respect voor elkaar ook inzetten om de klimaatverandering te bedwingen! Als we net zo hard werken op het gebied van duurzaamheid en CO2 kunnen we echt een verschil maken.