Ze staan zo feestelijk op tafel, zo glimmend en gekleurd. En dat je er meestal tóch een paar meer eet dan slim zou zijn, hoort er ook gewoon bij. Maar heb je je al gerealiseerd dat we juist dit soort feestelijke gewoonten de natuur schade aanbrengen?

Voor het produceren van het lekkers dat we hier in het Westen eten, zoals koffie, chocolade en vlees, verdwijnen jaarlijks vier bomen uit tropische wouden meldt Joop. Voor de gemiddelde Amerikaan zijn dat er zelfs vijf. Samen met Rainforest Projects werken we al een paar jaar aan de herbebossing. Desondanks is er in 2020 nog een gebied aan regenwoud verdwenen ter grootte van ons eigen Nederland volgens Nu.nl.

Wereldwijd moet er dus meer gebeuren. We moeten niet alleen bomen planten, maar ook onnodig kappen voorkomen. Dat kan onder andere door het gebruik van palmolie terug te dringen, en alleen hout en papier gebruiken van gecertificeerd duurzame teelt.

Let daarom bij het kopen van je paaseitjes eens op het Rainforest Alliance keurmerk. Rainforest Alliance staat voor producten of ingrediënten die geproduceerd zijn door boeren, bosbouwers of bedrijven die samen werken aan een wereld waarin mensen gedijen in harmonie met de natuur. En eet gewoon een paar eitjes minder, scheelt weer.