Rainforest Projects, de foundation achter Beautiful Cups, is een samenwerking aangegaan met een nieuwe NGO-partner: Conservation International Suriname!

Rainforest Projects maakt zich al langere tijd hard voor het planten van bomen. Dat kan alleen samen met de juiste partners. De bewoners rond de projecten moeten betrokken worden, anders zal het nooit succesvol worden. We doen dat al een paar jaar met SOS en MCDI, en sinds 2020 ook in Nederland met StukjeNatuur. We zijn supertrots te kunnen melden dat daar nu een vierde partner bijkomt: Conservation International Suriname.

Natuur is leven

CI werkt al sinds 1987 aan het behoud van de natuur van onze planeet. Natuur is leven. CI heeft als doel om mensen in goede harmonie met de natuur te laten samenleven. Daarom wil CI onze wouden en oceanen beschermen en herstellen, en ‘planet-positive economies’ bevorderen; zelfvoorzienende en schaalbare initiatieven waar mensen op een positieve manier natuurlijke bronnen voor hun onderhoud kunnen inzetten.

Suriname

In de afgelopen eeuwen heeft de Surinaamse bevolking klap na klap te verduren gekregen. Uitbating en slavernij na de kolonisatie, en later onderdrukking door de eigen regering. Nog steeds heeft Suriname een lange weg te gaan om een florerende maatschappij te worden. Zo is er een groot tekort aan goede woningen, gezondheidszorg en onderwijs. Wij voelen ons hier betrokken bij, en willen deze mensen graag vooruit helpen.

Bescherming en weerbaarheid

CI werkt in Suriname onder meer aan wet- en regelgeving om de natuur en kostbare biodiversiteit te beschermen en om de natuur weerbaar te maken tegen klimaatinvloeden. Ook helpen ze de bevolking met het opzetten van verantwoorde kleinschalige visserijen. Ze helpen lokale gemeenschappen niet alleen bij het aanleggen en verantwoord uitbaten van productiebossen, maar ook het beschermen van de overige delen van de wouden.

We zijn heel blij met deze nieuwe partner, en we hopen in de toekomst veel voor dit prachtige land en zijn inwoners te kunnen betekenen!