Recent heeft het WWF een rapport uitgebracht, waar we hier bij Beautiful Cups best blij van worden.

Zoals u wellicht weet, werkt onze partner Mpingo Conservation & Development Initiative (MCDI) al lang aan projecten om bewoners van Tanzania te ontwikkelen. Hun projecten zorgen onder andere voor bewustwording van het belang van het woud, maar vooral ook hoe bewoners de wouden verantwoord kunnen beheren om er inkomsten uit te winnen (Community-Based Forest Management). Bijvoorbeeld door het houden van bijen en de honing te verkopen.

Het is de bewoners van 13 dorpen al gelukt om hun bomen FSC gecertificeerd te krijgen. Uit het verantwoord verhandelen van deze bomen hebben ze in 2018 266,6 miljoen Tsh (ruim 104 duizend euro) verdiend! Deze inkomsten zijn gebruikt om de toegang tot medische zorg te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het verstrekken van hulpmiddelen aan zwangere vrouwen, zorgverzekeringen en medische zorg aan ouderen en gehandicapte mensen.

Ook zijn er standaarden ontwikkeld voor het FSC-gecertificeerd beheer van nationale bossen. Dit is een belangrijke mijlpaal voor MCDI, omdat het voor de bewoners duidelijker is waaraan zij moeten voldoen om de FSC-certificering te verkrijgen en de kosten daarvoor beperkt worden.

We zijn heel blij dat we hier, met onze klanten, een stukje aan hebben mogen meewerken. En natuurlijk hopen we dat onze bijdrage in de toekomst alleen maar meer mag worden!