Het harde werken aan het herstel van SOS aan het Singkil Swamp Wildlife Reserve werpt zichtbaar zijn vruchten af. Dit reservaat is zowel lokaal als internationaal van vitaal belang. Het Singkil-gebied is het thuis van  onvervangbare broedpopulaties van Sumatraanse orang-oetans en andere ernstig bedreigde soorten. Ook zijn honderdduizenden mensen afhankelijk van de natuurlijke hulpbronnen van het gebied om te overleven.

Buiten Sumatra is Singkil ook belangrijk voor de rest van de wereld. De diepe, koolstofrijke veengebieden zijn van vitaal belang als natuurlijke koolstofbronnen; als ze worden afgevoerd geven ze gevaarlijke niveaus van vervuiling in de atmosfeer vrij.

Het restauratieteam van het Orang-oetan Informatiecentrum (OIC) werkt hard aan het blokkeren van kanalen om gebieden met opgedroogde turf opnieuw nat te maken. En ze beschermen honderden hectares Singkil en herstellen het gebied door bomen te planten. Onlangs zag restauratiemanager Rio Ardi een orang-oetan in de bomen in het reservaat en slaagde erin deze korte video vast te leggen.

Wat een geweldig begin van 2021!