What we throw away must go somewhere

Beautiful Rainforest Projects

Beautiful Cups is trots partner voor Nederland van de Sumatran Orangutan Society op Sumatra. Deze organisatie bulkt van de Rainforest Projects. Met als hoofddoel de gekapte bossen in de rainforest te herplanten, de orang-oetans die daardoor zonder ‘huis’ zitten op te vangen en terug te zetten in het wild.

Met elke doos koffiebekers ondersteun jij de Rainforest Projects en draag je bij aan een schoner leefklimaat. We bezoeken dit gebied regelmatig, samen met klanten en relaties. Hierdoor krijgt de bewustwording vorm en gevoel. Zij zien namelijk met eigen ogen hoe de projecten die door de koffiecups waaruit jij drinkt ondersteunt worden.

​Ondersteun Rainforest Projects met je koffiebeker

Momenteel hebben we verschillende Rainforest Projects die we steunen. Aan welke wil jij bijdragen? Om het makkelijker voor je te maken (want alle projecten zijn even waardevol) delen onze collega’s updates en nieuws ter plaatse, vanuit het regenwoud.

Wil je meer halen uit de Rainforest Projects en gebruiken voor jouw duurzaamheidsbeleid? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en informatie.

Mpingo Conservation & Development Initiative – Tanzania

Via Rainforest Projects steunen we ook Mpingo Conservation and Development Initative (MCDI) in Tanzania. MCDI promoot bosbehoud in het zuidoosten van Tanzania door kansen te vinden en te creëren voor lokale gemeenschappen om te profiteren van het duurzaam beheren van hun bossen. Hun focus ligt op: 

 • Het bevorderen van op de gemeenschap gebaseerd bosbeheer, zodat gemeenschappen hun bossen kunnen bezitten, beheren en ervan kunnen profiteren
 • Het vergemakkelijken van ethische, duurzame en langdurige, op bos gebaseerde inkomstengenererende kansen die gemeenschappen aanmoedigen om duurzaam bosbeheer te beoefenen (met name door middel van hout en koolstof)
 • Het creëren van bewustwording over de voordelen die kunnen voortvloeien uit bosbehoud, en
 • Het bieden van hulpmiddelen en verbeteren van capaciteit zodat gemeenschappen verbeterde beheersystemen voor hun natuurlijke hulpbronnen kunnen eisen.

StukjeNatuur – Nederland

Maar ook dichter bij huis heeft de natuur onze aandacht nodig. Sinds 2013 is in Nederland veel bos verdwenen, elke dag een oppervlakte zo groot als 5 flinke voetbalvelden. Daarnaast hebben veel bestaande bomen het zwaar vanwege de alsmaar droger wordende zomers. Daarom steunen met ingang van 2021 ook Nederlandse bossen. Dit doen we samen met onze nieuwste partner StukjeNatuur. Zij werken samen met de eigenaren van natuurgebieden om bomen te planten. Dat gebeurt niet zomaar. Ze kijken bijvoorbeeld naar welke boomsoorten klimaatbestendig zijn en de tand des tijds kunnen doorstaan.

Rainforest Projects

Rainforest Projects groeit! Lees alles over onze projecten in het rainforest van Sumatra. Onlangs zijn we met een soortgelijk project gestart in Tanzania met Mpingo Conservation & Development Initiative. Deze FSC®-gecertificeerde organisatie zet zich in voor bosbeplanting en plattelandsontwikkeling.

News from the jungle

 • Women and Nature thrive in Kilwa district...
  by Editor on 24 juni 2022 at 09:08

  When women thrive, nature thrives. Mpingo Conservation & Development Initiative (MCDI) in collaboration with its Partners is unlocking conservation agriculture opportunities for women’s […]

 • Nieuwe bomen bij Weg naar Zee
  by Editor on 22 april 2022 at 08:34

  Bij Conservation International Suriname, is professor Naipal bezig met een innovatief project aan de Weg naar Zee. Het achterliggende gebied en de bevolking komen in ernstig gevaar wanneer het […]