Twee maanden voordat het Wildlife Filmfestival Rotterdam (WFFR) begon, sloegen Beautiful Cups, FSC (Forest Stewardship Council – Forests For All Forever) en RFA Rainforest Ailiance keurmerk de participerende handen ineen. En samen brachten we de 4D virtual reality film Tree naar Nederland. Want hoe kan iets zo ontzettend passend zijn en ons recht en diep in het dna raken.

Tree-beleving

Dat was een feestje waard en daarom organiseerde we op donderdag 25 oktober een openingsevent met de gesponsorde Tree. En als kick off: de film Yasuni man van Ryan Killackey.

Tree gaat over – hoe kan het ook anders – een boom. Via een VR-bril beleef je de groeistuipen, gevaren en de vrijheid van een boom. Het hele groeiproces doorloop je, van zaadje tot aan enorme volwassen boom die het hele regenwoud overstijgt. De takken zijn je armen, de stam je lichaam. Je ontmoet de bewoners van het regenwoud, vogels, apen, insecten en zelfs luipaarden. Tijdens deze virual reality trip alles werd uit de kast gehaald voor een realtime beleving: je voelde de wind, rook het bos, hoorde de dieren, zag alle bewegingen (zwaaiend met je armen) en ervaarde je lot: een bosbrand.

Journey door de rain forest van Zuid-Amerika

De film Yasuni man was een bijzondere kick off waar iedereen stil van werd. Het is een film waaraan 7 jaar is gewerkt door regisseur Ryan Killackey. Die aangaf dat dit zijn leven en de kijk op het leven totaal heeft veranderd. De film heeft diverse awards gewonnen en dat is niet voor niets. We werden meegenomen in een – vaak emotionele – boeiende journey door de regenwouden van Zuid-Amerika waar het winnen van olie (geld) belangrijker is dan de inwoners en het regenwoud zelf. Een rauwe, keiharde werkelijkheid over de vernietiging van ons klimaat, de rain forest en zijn bewoners. Dit is een bewustwordingsverhaal dat iedereen nodig heeft. Na deze indrukwekkende film, onder het genot van een hapje en een drankje was het tijd voor wat lichters ,maar wel iets dat past: De introductie van onze nieuwste telg in Beautiful People familie: de To-go-Cup. De opkomst was fantastisch, de beleving overweldigend en de reacties hartverwarmend. Bekijk hier de afbeeldingen.

Beautiful To-go-Cup

De To-go-Cup is een duurzame beker ontwikkeld voor kleine oplagen om koffie (en thee) mee te nemen. Uiteraard met liefde voor het regenwoud geproduceerd. Elk bedrijf, elke horeca-onderneming en retailer kan dit bekertje aanschaffen waaraan een ludiek en handig communicatiepakket hangt. Zo kun je heel eenvoudig, goedkoop, snel gepersonaliseerde reclame maken voor jouw beautiful To-go-Cup. Wil je meer informatie over de To-go-Cup ontvangen? Neem contact op met…..

Red het regenwoud

Het regenwoud glipt steeds meer uit onze handen. Terwijl we zo afhankelijk zijn van deze schitterende natuur. Want wist je dat veel van onze medicijnen hiervandaan komen? Dat we afhankelijk zijn de bomen die de CO2 opslaan? Bedreigingen als ontbossing voor het winnen van olie en andere grondstoffen zorgen voor een schrikbarende afname van het aantal bomen. En het klimaat verandert recht voor onze neus. Maar daar kunnen we iets aan doen. Door elke dag bewust te kiezen. Te beginnen met de keuze om bij te dragen aan een schoner milieu, samen met Beautiful Cups.

Om onze keuze voor een beter klimaat kracht bij te zetten, heeft Beautiful Cups bewust gekozen voor een meerjarig sponsorcontract met WFFR . Het sluit volledig aan bij ons duurzame beleid (en die van onze klanten) en onze doelstelling: Wereldwijd bijdragen aan het behoud van de regenwouden en haar inwoners (wildlife) door het planten van jonge bomen waarbij we de lokale bevolking betrekken. Deze projecten bekostigen we onder andere door de verkoop van Beautiful Cups. Meer informatie: https://www.rainforestprojects.org/

Beautiful Cups goes Europe!

In 2019 gaat Beautiful Cups Europe-wide. Bedrijven in Frankrijk, Duitsland, U.K. en België hebben notie gekregen van onze beautiful projecten en kiezen voor onze duurzame concepten. Een beter klimaat past nou eenmaal iedereen. We zien en ervaren dat Beautiful Cups past in elk duurzaam beleid, in ieder bedrijf. En dat is goed nieuws voor onze rain forest projecten want van elk verkocht bekertje sponsor jij het regenwoud. En help je dus mee aan een schoner milieu voor jezelf, je kinderen en kleinkinderen. Samen gaan we voor een duurzame, betere wereld.

Wil je meer informatie over onze projecten en de Beautiful Cups of wat we nog meer kunnen doen als bijdrage voor een duurzaam beleid? Bel ons, we drinken graag een Beautiful cup of coffee met jou. beautifulcups.com