In februari ontving MCDI in Kilwa Masoko een groep leerlingen van de International School of Tanganyika (IST) voor een schoolreisje. De groep reisde zes uur vanaf Dar es Salaam, om over dit mooie deel van Tanzania te leren. Ze hebben ook een bezoek gebracht aan het kantoor van MCDI om te leren wat zij doen, en het belang van het regenwoud.

De IST koopt sinds een paar maanden duurzaam geoogst hout in, om te gebruiken bij ontwerplessen. Studenten leren over het belang van duurzaamheid en de zorg voor onze omgeving. Recent hebben ze honderden bomen gezaaid in kokosschalen en daarna geplant rondom de school.

Tijdens de reis bezochten de leerlingen eerst het hoofdkantoor van MCDI. Hier leerden ze hoe MCDI werkt. Ze kregen een rondleiding rond de tree nursery met een mix van fruitbomen, schaduwbomen en hardhoutsoorten. Daarna reden ze naar de Mtanga Secondary School waar de leerlingen van de IST een lokale studenten milieugroep ontmoette. Die leerde de leerlingen hoe ze de klimaatveranderingen bestrijden.

Mtanga heeft haar eigen tree nursery en plant sinds een jaar zelf bomen rondom de school. Zo konden de leerlingen van beide scholen ideeën uitwisselen over het behoud van de natuur en de herbebossing.

Het was geweldig om te zien hoe beide groepen leerlingen enthousiast waren en graag hielpen om de diverse bomen te planten rond de school. Samen hebben ze 90 bomen geplant in drie dagen tijd.