Wat wij al 4 jaar doen op Sumatra en in Tanzania, is nu ook een speerpunt voor oliemagnaat Shell. In de komende 3 jaar verwachten ze 300 miljoen dollar te investeren in natuurlijke ecosystemen en herbebossing. Shell belooft deze investeringen te doen bovenop de investeringen in hernieuwbare energiebronnen.

Shell doneert voortaan per liter benzine 1 cent aan projecten voor natuurlijke ecosystemen. Bij V-power diesel en benzine zit dit in de verkoopprijs berekend. Bij andere brandstoffen krijgen klanten de keuze om 1 cent per liter bij te dragen. In thuisland Nederland zijn ze hiermee begonnen in april. In de komende 12 jaar zal Shell in samenwerking met Staatsbosbeheer meer dan 5 miljoen bomen planten. Shell wil deze praktijk internationaal uitrollen, te beginnen met het Verenigd Koninkrijk later dit jaar. Wetende hoe belangrijk die bossen voor ons zijn, kunnen we dit initiatief natuurlijk alleen maar aanmoedigen.

Zo maakt ook Shell het makkelijker om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Nu kun je dus met zowel je brandstof als je koffiebekers bijdragen aan een schonere toekomst voor de wereld. Doe als Shell en sluit je aan bij BeautifulCups en RainforestProjects.