Reductie van CO2 door gericht bosbeheer; het blijven planten van bomen wereldwijd. Klinkt goed toch? Beautiful Cups maakt zich hard voor het behoud van bossen. Recent kwam Beautiful Cups via FSC in contact met NGO Mpingo Conservation, een project dat werkt aan duurzaam bosbeheer volgens FSC-richtlijnen. Zo zorgen zij voor het behoud van Tanzaniaanse bossen, waarmee tevens de lokale bevolking en fauna ondersteund wordt. De financiële injectie voor dit project is het nieuwe product: de ‘To Go’ kartonnen koffiebeker van Beautiful Cups.

De To Go cup is een kartonnen drinkbeker die speciaal is ontwikkeld om mee te nemen. De beker is vervaardigd uit duurzaam, door FSC-gecertificeerd karton, en leent zich voor zowel koude als warme dranken. Gebruik maken van deze bekers betekent: ondersteunen van de Tanzaniaanse lokale bevolking (scholing, werk en zorg) en een bijdrage leveren aan bescherming van bossen door duurzaam bosbeheer. Bossen zijn een zeer belangrijke luchtzuiveraar en leveren zuurstof wereldwijd. De To Go cup is een beker met een verhaal die de gebruiker meeneemt naar het immense regenwoud, haar bewoners en biodiversiteit.

Het ontstaan van de samenwerking
Door het internationaliseren van Beautiful Cups in Europa kwam er ruimte voor het ondersteunen van een nieuw rainforest project en een lokale NGO. Met FSC is de keuze gemaakt voor de NGO Mpingo uit Tanzania. Mpingo ondersteunt 40 dorpen in Tanzania met verantwoord bosbeheer. Duurzaam hout oogsten, onder de strenge voorwaarden van FSC, brengt de dorpen de mogelijkheid hun levensomstandigheden te verbeteren. Een onderdeel is dan ook een bijdrage leveren aan de lokale bevolking met scholing, zorg en werk, en het verantwoord omgaan met de fauna.

Mpingo Conservation Tanzania | FSC® | Beautiful Cups