Regen, lockdowns en coronamaatregelen zijn aan de orde van de dag. Toch is Valentijnsdag een mooi moment om iemand te laten zien dat je om hem of haar geeft. Hoe zet je in deze rare tijd je geliefde in het zonnetje? Er is geen kant-en-klaar recept om de dag der liefde te vieren. Maar we delen graag een paar tips met je.

Maak een mooie wandeling

Overdag kunnen we gelukkig nog steeds naar buiten. Bij Natuurmonumenten kun je een gratis boekje met wandelroutes in jouw omgeving aanvragen. Hoef je niet te verdwalen. Steek wat picknickvoorraad en een warme deken in een rugzak en je kunt op pad. Lekker en handig voor onderweg zijn bijvoorbeeld een salade in een mooie glazen pot. Als je verschillende laagjes maakt ziet het er extra vrolijk uit. Doe de dressing als eerste in de pot. Dan de stevigere groentes, dan eventueel wat pasta, rijst, couscous of quinoa, en dan je bladgroentes en/of kruiden. Het kan niet misgaan! Neem soep mee in een thermoskan, of sushi in een koelbox. Een fles wijn of frisdrank erbij, een paar bonbons en je hebt een heerlijke lunch!

Liefdesbrieven

Wanneer heb je voor het laatst echt een liefdesbrief geschreven? Je hebt vast wel eens een kaart gekocht, je naam erin geschreven en hem aan je geliefde verstuurd of gegeven. Maar misschien is dit wel een mooi moment om te vertellen waarom je hem zo lief vindt, wat je zo mooi vindt aan haar, of waarom je iemand niet in je leven zou willen missen. Juist die kleine dingen die je niet zo vaak zegt, maken dat iemand zich speciaal voelt. Ben je niet zo goed met woorden? Maak lekker oldskool een playlist met muziek die belangrijk voor jullie is, of die jouw gevoelens uitdrukt. Bonuspunten als je ze op een CD brandt en er iets liefs opschrijft.

Bestel een heerlijk Valentijnsdiner

Veel restaurants en cafés bieden nu ze gesloten zijn dinerboxen aan. Meestal zijn dat dozen met voorgeprepareerde gerechten, waar je alleen maar de laatste hand aan hoeft te leggen. Zo tover je met maar een klein beetje moeite een prachtige maaltijd op tafel. En je steunt er de lokale horeca mee. Kijk bijvoorbeeld op indebuurt.nl om te zien wat er in jouw omgeving wordt aangeboden. Of kook juist een keer zelf uitgebreid, samen, met een wijntje erbij.

Online vs. Offline

Natuurlijk gaat er niets boven samen dingen doen. Maar aangezien de bioscopen, restaurants en sauna’s gesloten zijn, is dat toch even lastiger. Ook thuis kun je nog wel een paar dingen doen. Plan een filmavond met jullie favoriete romantische films. Pro-tip: bedenk van tevoren een paar opties, zodat je niet eerst een uur hoeft te zoeken naar welke films je wilt kijken. Willen jullie je horizon eens verbreden? Je kunt het Rijksmuseum online bezoeken. Ook het Van Gogh Museum en Panorama Mesdag bijvoorbeeld hebben een virtuele tour om te bekijken.

Of, gooi het juist over een volstrekt andere boeg: ga een dag of avond tech-free. Telefoons en beeldschermen aan de kant, en besteed je aandacht 100% aan elkaar. Een goed gesprek over jullie doelen en verwachting staat misschien niet bovenaan je bucketlist, maar is ontzettend goed voor je relatie. En met een uitgebreide voetmassage scoor je vast beter dan een schattig appje.

TLDR

Het allerbelangrijkste is om de aandacht die je aan elkaar besteedt. Valentijnsdag gaat niet om mooie of dure cadeaus, maar om de moeite die je voor je geliefde doet. Doe liever iets simpels vanuit je hart, en maak er een bijzondere dag van!